Mor sætter baby tilrette i autostol

Fire råd til at sikre dig selv og dine børn i bilen

Uanset om du er ude i at købe autostol for første gang eller er på udkig efter en model til dit større barn, er der nogle vigtige ting at huske på. Læs med, når vi gennemgår nogle af de overvejelser, som du kan have med, når du skal vælge din nye autostol.

Vælg en gennemtestet autostol

Der findes et stort marked for autostole og det kan næsten føles overvældende, især fordi der findes så mange modeller. En måde at få et overblik, er at læse om hvilke mærker, som enten er testede eller testvindere. BeSafe er en af de autostolmærker, som har vundet mange testpriser og som du kan trygt kan vælge.

Som forældre er vores opgave at passe godt på vores børn og sikre dem, så godt vi kan. Derfor er det værd at overveje de sikkerhedsråd, som autostolproducenter skriver. Og det kan være svært, fordi der kan være forskellige vejledninger.

En god huskeregel, er, at autostolen gerne må kunne vende både forud og bagud.

De fleste autostole til babyer fra 0-1 år er bagudvendte, fordi det er mere sikkert ved et eventuelt sammenstød. Når dit barn bliver større, vil de fleste autostole vende forud, men der findes modeller som kan vende begge veje.

BeSafe har enkelte modeller, som både kan vende forud og bagud og uanset om du vælger en multifunktion eller bare fremadvendt, kan du roligt sætte dit barn tilrette i bilen.

Hvordan vælger du den rigtige størrelse?

Det kan være svært at vurdere hvilken størrelse autostol du skal vælge, fordi de inddeles efter barnets vægt i kilo. En god ide kan være et investere i en autostol, som du kan bruge i mange år. Det gør du ved at vælge en model, som både kan indstilles til nyfødte og til større børn og som gælder op til 15 kilo.

Hvis du er mere til at købe en lille autostol til din nyfødte, skal du gå efter de modeller, som tæller fra 3-9 kilo. Så kan du altid beslutte dig for en fremadvendt eller bagudvendt autostol til dit større barn senere, for de større toddler-modeller plejer at tælle fra 9 kilo og op. Det kan også være at dit barn simpelthen bedst kan lide at sidde fremadvendt.

Fra dit barn er omkring 4 år, skal du se efter en af de store børnemodeller, som stadig holder dit barn på plads, men som mest af alt er rart for dit barn at sidde i, fordi de stadig kan være for små til at sidde almindeligt på et bilsæde.

Vælg en autostol, som er nem at montere

De fleste moderne biler har et isofix system, som gør det nemt for dig at klikke autostolen på plads. Hvis ikke din bil har isofix, skal du se dig om efter en model, som har en base, der fastspændes med sikkerhedsselen og en støttefod.

Begge modeller er nemme at sætte på plads i bilen, når du har øvet dig et par gange.

Husk sikkerheden fremfor alt

Vi kan ikke sige det nok: sikkerheden i bilen for dig selv og dit barn er vigtigst. I perioder kan børn stritte imod autostolen og vil ikke spændes fast for hårdt, men som forældre må du finde på kreative ting, som holder dit barns fokus væk fra at være fastspændt under køreturen.

Selvom dit barn måske ikke vil sidde fastspændt, er det vigtigt at du holder fast. Også når det er vinter og dit barn har vinterjakke på. Så skal du tage vinterjakken af, så selen stadig kan sidde fast uden at stramme unødvendigt meget. En vinterjakke under selerne, kan gøre at dit barn ikke sidder godt nok i en farlig situation.

Din egen sikkerhed er også vigtig og er du gravid, har BeSafe en god sikkerhedssele, som du kan fastspænde på den eksisterende sikkerhedssele i din bil fra den 8. graviditetsuge. Den almindelige sikkerhedssele kan nemlig både stramme uhensigtsmæssigt på maven, men kan også gøre skade på en gravid mave, skulle der pludselig ske en hård opbremsning.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *