fisketur med børn

Sjove aktiviteter med børn

Der er ikke noget bedre end at lave noget hyggeligt med dine børn. Hvad enten det er at bage boller, tage i zoo eller at lavet noget aktivt, bør du lave noget med dem, som både er hyggeligt men samtidig lærerigt. Tager du i zoo vil du kunne lære dem meget om de forskellige dyr. Bager i boller efter en opskrift, vil de lære en masse i forhold til proportioner og ingredienser. Men noget der er hyggeligt uanset barnets alder, er en god fisketur.

Naturoplevelser er sjove for alle i familien

De lærer meget om naturen i form af, hvilken type grund i fisker på, hvilke fiskearter der er samt hvilket endegrej, der er godt til det i skal fange. Naturoplevelser er altid sjove, da man ikke kan planlægge, hvilke dyr man ser og hvordan vejret arter sig. Tager i ud i en båd på en sø, vil vejret være meget afgørende for, hvor sjov en oplevelse det bliver, da i ikke kan komme i land med det samme. Derudover kan det være i ser nogle dyr, som i ikke havde regnet med. Det er disse uforudsigelige faktorer, som gør det sjovt at tage på fisketur.

Giv dine børn selvtillid

Har du arrangeret en fisketur fra en jolle med dine børn, kan du give dem god selvtillid ved at lade dem fiske selv. Giv dine børn en fiskestang, der passer til dem og lær dem hvordan de skal kaste og hale ind effektivt. Fanger dine børn noget, kan de ikke vente med at fortælle det til dem derhjemme og i skolen. Fanger dine børn en fiske, vil det give dem selvtillid at de har været i stand til uden hjælp at fange en fisk ud fra dine instruktioner. Det vil give jer en masse gode minder og oplevelser, som de ikke vil glemme.

Sørg for dine børn føler sig tilpas

Når du har lært dine børn om de fisk i skal fange og hvilket endegrej i skal anvende gælder det om, at være en støtte. Du skal bevare roen, hvis de har fået noget på krogen og lade dem hive den ind i båden med hjælp fra dine instrukser. Det er også vigtigt at du sørger for at have noget ekstra tøj med, hvis vejret skulle vende. På den måde er du sikret at i alle kan holde varmen, hvis det pludseligt bliver dårligt vejr.

Hvor kan du fiske med børn?

Er du en garvet fisker, ved du naturligvis alt om, hvor det er godt at fiske, hvilke fisk du kan fange i søer og hav, samt hvilken afgrund der er. Er du ikke vant til at fiske, vil Put and take søer altid være en sikker vinder. Her sættes nye fisk ud, hvert år så bestanden holdes ved lige. Størrelsen på disse fisk vil ofte værre større, da de bliver sat ud i søerne. Det er altid en sjovere oplevelse, hvis dine børn får fanget noget.

Lær dem at rense fisken selv

Når i kommer hjem med jeres store fangst, skal fisken renses inden den tilberedes. Du kan starte med at rense den første og vise dem, hvordan de skal gøre det. Det kan være en sjov oplevelse at rengøre den fisk, man selv har fanget, hvis du viser det på en god måde. Børnene får selv føling med fisken og dens anatomi.