Det var vist sommeren 2019

I skrivende stund øs-pøs regner det, så vi nærmer os nok det faktum at sommeren er ved at være slut og hverdagen med børn for de fleste af os, er ved at være en realitet. Vi har haft en lang dejlig og aldeles tiltrængt ferie som absolut ryger i fotoalbummet, både fysisk, digitalt og mentalt, og vi kunne snildt tage en uge eller måske endda to mere. Men, når det er sagt så elsker vi også hverdagen, for selvom det kan være en udfordring og et puslespil har den har også sine gevinster.

Pros & Cons

Ferien har nemlig også både fordele og ulemper, den er eksempelvis ultra skøn, men også temmelig dyr. Så hverdagen er jo en nødvendighed, men i denne ferie blev jeg fast besluttet på at bringe nogle af “ferie”-elementerne ind i vores hverdag. For selvom der skal arbejdes og spares op til næste ferie, bør der altså være rum både tidsmæssig og økonomisk til lidt friske små pust i løbet af året, Jeg tror vi ville kunne omstille os til ferie lang hurtigere fremover hvis vi ikke har kørt så hårdt på indtil, og livet ikke bliver så sort hvidt -opdelt. 

Hvordan gjorde vi? 

Vi har derfor gransket og debatteret hvilke ferie -elementer vi kunne viderebringe, for selvom det kunne være rart blot at hoppe i en pool en-to dage i ny og næ, så er vejret jo ikke til det, og hvis der skulle køres efter det, ville vi max kunne nå at dufte til poolen inden vi skulle vende om.

Efter en absolut hyggeligt kæreste-aften, blev vi enige om nogle kriterier, som forudsætning for vores som vi nu kalder ferie-hele-året-liste 🙂  
Vi satte disse kriterier, for vores liste: 

1. Aktiviteter der ikke kræver flere dage, men måske kunne klares på en aften eller en halv-fridag. -Ikke fordi det er noget der “skal klares” men for det ikke bliver for omstændigt. 

2. Aktiviteter vi kunne gøre sammen, og som indeholdte noget for os alle.

3. Aktiviteter der udføres uden teknologi som omdrejningspunkt.

4. Aktiviteter der foregår udenfor i naturen.

5. Aktiviteter der ikke koster for meget (Hvis der investeres skal det kunne bruges flere gange).

6. Forsøg at undgå kliche fælderne såsom; Tivoli, Lalandia, Hoppe-land osv. 

Ferie-hele-året-listen

Så gik vi skridtet videre og brugte dem som grundlag for brainstorming til selve listen. (Fornemmer man nogle akademiker-tendenser her? :D)

Lige nu er listen faktisk en hat med en masse lapper, vi lavede sammen over fredagsslikket, hvor der står alt fra: Bygge hule til troldene i skoven, dekorere børneværelserne med ungerne, bage kage over bål. Desuden er der en hel bunke til når temperaturen bliver for lav til mere end en enkelt kælketur, her skal der laves perler, bygges dukkehus også skal vi køkkenet og eksperimentere og gøre klar til jul. 

Numero uno – Ud og fisk

Vi regner stærkt med at de næste par uger stadig byder på utallige lyse aftener, så selvom jobbet er begyndt håber vi på at kunne fake lidt ferie i de sene aftentimer. Den aller første ting vi har tænkt at kast os ud i, er at vi vil ud og fiske!

Vi har begge fisket en del som børn, nok primært den kære far men vi har begge en følelse af at det står frem som tydelige minder. Desuden er fiskeri og det at fange sin egen føde så trendy, så hvorfor ikke give det forsøg mere og give vores børn den gave. 

Vi researchede omkring hvilke muligheder der var tæt på os, bare via Google og det var temmelig nemt og overkommeligt, søg eksempelvis på “Fiskepladser + dit område”, det skal nok give lidt. Du finder info omkring fisketegn, tilladelser, fisk der er fredet osv osv samme sted. Jeg blev en kende overvældet til at starte med over al den info og hvem vidste det med fisketegn (??!)  men det gik nu ret nemt og intet koster jo noget, så på den måde kom der ingen dårlige overraskelser. 

Grej, gear, Stænger og ..daiwa hjul (?!??)

Overvældelsen kom tilbage da vi skulle finde udstyr, for hold nu fast der er meget, det er nørdet og noget er utroligt dyrt! Det var lige før man fristes til at købe det billigste i supermarkedet, i kender det, det der mystiske der altid dukker frem i rodebunkerne over sommeren. Men, vi forsøger ikke at bidrage til køb-smid-væk kulturen og derfor besluttede vi at finde noget ordentligt der kunne glæde i mange år fremover, hvis ikke os, så nogle andre. 

Vi endte med to Daiwa stænger og et net til den lille, så regner vi med at skiftes lidt, også måske tilføje flere stænger senere hen. Vi glæder og helt utroligt til at komme afsted, og ungerne har allerede fundet røjser og lege-gear frem de synes vi skal have med, samt givet gode bud på menuen til picnickurven. Så alt i alt tyder det virkelig på en succes, og det er rart at have en lille ting at se frem til og planlægge over aftensmaden hver aften.

Kryds endelig fingre for at vi har heldet med os, jeg ville elske at komme hjem med aftensmaden for derefter at lave og smage det hele sammen som familie.