allergivenlig maling til børneværelset

Beskyt dine børn med allergivenlig maling til børneværelset

Tips til hvordan du kan male børneværelset

Alle os med børn ved, hvor mange overvejelser, der kommer i forbindelse med at forberede atmosfæren i børneværelset. Mangler du inspiration til, hvordan du kan male dit børneværelse? Læs med her på siden, hvor jeg vil gennemgå, hvad du skal være opmærksom på, for at gøre din hverdag med børn lettere og mere overskuelig.

Vær opmærksom på allergifremkaldende maling

Jeg ved godt, at mange vil sige jeg er overbeskyttende, men jeg går meget ind for allergivenlige midler. Det gælder både i det tøj, som jeg går i, mit skyllemiddel og min makeup. Derfor vil jeg også gerne have at mine børn ikke eksponeres for allergifremkaldende midler. Det lyder måske tosset, men dette findes også i mange former for vandbaserede typer af maling via konserveringsmidlet kaldet MI. Dette middel kan være med til at forårsage allergiske reaktioner. Derfor har jeg været på jagt efter allergivenlig maling, som ikke indeholder MI.

Hvad er MI?

Du ved først meget sent om din baby har allergi. Derfor syntes jeg at det er vigtigt at forebygge dette på alle måder. Maler ud derfor med maling, der indeholder MI, kan dit barn på sigt få udslet og udvikle allergi. Det overføres via luftbårne partikler samt direkte kontakt med huden. Får dit barn først udviklet allergi, bliver din hverdag med børn meget besværlig. Har dit barn allergi, er der mange forbehold, som du skal gøre dig samt piller og medicin. Derfor vælger jeg at bruge allergivenlig maling især på børneværelset.

Du kan mindske allergi med disse råd

  • Luft godt ud både før, under og især efter, at du har svinget malerpenslen.
  • Brug handsker til hænderne og tildæk også resten af kroppen, så du ikke får maling på huden.
  • Undgå at opholde dig meget i det malede rum den første tid. Sov f.eks. ikke i rummet, før malingen er afdampet og rummet godt luftet ud. Jo længere tid med udluftning des bedre.
  • Jævnfør ovenstående, så sørg for at male få rum ad gangen, så du altid har et rum med god luftkvalitet tilgængeligt til ophold.

Sådan finder du allergivenlig maling

Jeg har brugt meget lang tid på at finde allergivenlig maling. De mærker, som tilbyder de bedste typer af maling uden MI er Jotun SENS, B&J Care, Caparol Matador, Caparol Sensitiv, Diesco Clean Air og Dinova Bio. Er du på udkig efter kalkmaling, kan du bruge KALK Ren, som er et alternativ til akryl- eller silikatmaling. Hovedingrediensen i denne type maling er kalk og er derfor et miljøvenligt valg. Generelt bør du gå efter silikat maling, hvis du som jeg, vil gøre dit børneværelse mere allergivenligt.

Allergivenlig maling fra B&J Care

Personligt kan jeg bedst lide B&J Care, fordi det er en helse og allergivenlig maling, men også fordi den er lavet med en rengøringsfri overflade. Dette er super praktisk i en hektisk hverdag, at du hurtigt kan tørre væggene ned uden at ødelægge kvaliteten. Derudover er denne maling også fremstillet efter reglerne og kriterierne fra Danmarks Astma- og Allergiforbund. Jeg er vild med den effekt at den ikke har nogle skadelige dampe, når den tørre i forhold til mange andre typer af maling. Du vil derfor undgå den ubehagelige lugt af maling, selv når du er i gang med at male. Når du har en hektisk hverdag, er det ikke altid man orker at male. Derfor er B&J Care ekstra funktionel, da den tørre meget hurtigere end normal maling.