Sengebord og sengelampe

Indret dit soveværelse praktisk

Et af de rum, som mange undervurderer er soveværelset. Mange tænker ikke over, hvor vigtigt det er at få indrettet sit soveværelse praktisk. Der er mange forskellige måder du kan indrette dit soveværelse praktisk på. Et sted du kan starte er at opbevare dit sengetøj og dit sengetæppe i en kurv. På den måde kan du undgå rod i soveværelset, når du ikke er der. Derudover er der mange, som mangler et sengebord uden at være klar over det.

sengebord

Praktiske sengeborde til soveværelset

Der findes mange forskellige typer af sengeborde. Nogle har hylder og andre har skuffer, nogle står på fødder og andre er monteret direkte på væggen. Der er flere parametre du skal overveje når du skal anskaffe dig et sengebord. En af dem er, hvordan det passer ind i din stil i soveværelset. Har du et lille soveværelse vil et sengebord på fødder tage for meget gulvplads. Her vil et sengebord monteret direkte på væggen, så det frigiver gulvplads. Derudover skal du overveje om sengebordet skal have plads til opbevaring. For mange er det praktisk at kunne ligge fjernbetjeningen og mobilen fra sig efter de er færdige med at bruge dem. På den måde kan du komme af med dem hurtigt, når du er ved at falde i søvn og have dem indenfor en håndsrækkevidde når du vågner op.  

Sengeborde med skuffer eller hylder

Når du har fået et sengebord, kan det være svært at undvære. Du skal kun række armen ud for at få fat i de vigtige elementer. Nogle sengeborde har skuffer, hvor du kan opbevare dine magasinblade, bøger eller læsebriller. På den måde vil det ikke rode i soveværelset, men derimod være skjult i en skuffe. Det er yderst praktisk at have et sengebord med opbevaring fordi du altid ved, hvor du skal lede efter de ting du skal bruge i soveværelset. Har du ikke brug for at opbevare noget, findes der også et stort udvalg af sengeborde uden hylder og skuffer. Disse giver et mere simpelt og sofistikeret udtryk til soveværelset.

bordlampe

Praktiske bordlamper

Er du typen, som læser meget i sengen, bør du anskaffe dig en bordlampe til dit sengebord. På den måde kan du styre, hvor lampen skal lyse hen og du kan slukke og tænde den hurtigt. Når du har en bordlampe behøver du ikke at rejse dig for, at slukke lyset, efter du har læst et kapitel i din bog. Du kan få bordlamper i mange forskellige størrelser og varianter, som kan hjælpe dig med at få oplyst dit soveværelse. Nogle bordlamper er udstyret med LED lys og andre er udstyret med en lysdæmper.

Har du ikke noget sengebord

En bordlampe kan give dig en helt bestemt belysning, fordi den lyser nedad. Den har begrænset lys til præcis det du skal bruge, når du skal læse i sengen. Den kan derfor ikke oplyse et helt rum på én gang, men derimod et begrænset område. Du vil derfor ikke kunne forstyrre din sengemakker, hvis du vil læse i en bog, nå børnene er lagt i seng. Har du ikke plads til en bordlampe findes der også pendel lamper, spots, plafonder og lysskinner, som kan sprede lyset på et større areal.